Gasztro

Soha nem megy ki a divatból: tippek muffinsütéshez

Egyszerű, gyorsan elkészül, és úgy variáljuk, ahogy csak akarjuk. Összeszedtünk néhány tippet, amit érdemes megszívlelni, hogy tényleg isteni finom muffinokat tudjatok sütni.

muffin recept sütemény édesség

Erdei gyümölcsös muffin (Fotó: Gruber Ági)[/caption]

Tippek muffinsütéshez:

  • A sütőnek mindig el kell érnie az előmelegítés hőfokát.
  • A sütési idő első felében ne nyitogassuk a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
  • A száraz és a nedves anyagokat külön keverjük össze. A sütőport mindig adjuk a liszthez.
  • Ha gyümölcsöt keverünk a muffintésztához, figyeljünk rá, hogy azok ne legyenek hidegek.
  • A kosárkákat csak háromnegyedig töltsük meg tésztával, hogy fel tudjanak emelkedni.
  • Ha elfogy a tészta, és marad üres lyuk, tegyünk bele vizet.
  • Az ajánlott sütési idő leteltével szúrjunk meg egy süteményt fogpiszkálóval. Ha marad rajta tészta, hagyjuk még kicsit sülni.
  • Ha a frissen sült muffinokat lefagyasztjuk, ne tároljuk őket két hónapnál tovább.

Ma már rengeteg szilikon muffinsütőt is lehet kapni, érdemes egyre beruházni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni: 

  • Nem kell hozzá sütőpapír, elég, ha olajjal kikenjük a kosárkákat.
  • Mielőtt beletennénk a tésztát, tegyük a formát a sütőbe, hogy megkeményedjen.
  • Sütés után hagyjuk negyedórát hűlni, majd egyszerűen forgassuk ki belőle a sütiket.

Végül pedig ajánlunk is két muffin receptet: a képen is látható erdei gyümölcsös muffint mirelit gyümölcsökkel érdemes elkészíteni, szinte nyári hangulatot varázsolhatunk vele az asztalra. A másik pedig egy nagyon csokis muffin, aminek a tésztájába akár pár darab banánt is tehetünk, tetejére tejszínhabot is nyomhatunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top