nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Soha nem megy ki a divatból: tippek muffinsütéshez

Soha nem megy ki a divatból: tippek muffinsütéshez

Egyszerű, gyorsan elkészül, és úgy variáljuk, ahogy csak akarjuk. Összeszedtünk néhány tippet, amit érdemes megszívlelni, hogy tényleg isteni finom muffinokat tudjatok sütni.
NLCafé
f Ajánlom

muffin recept sütemény édesség

Erdei gyümölcsös muffin (Fotó: Gruber Ági)[/caption]

Tippek muffinsütéshez:

  • A sütőnek mindig el kell érnie az előmelegítés hőfokát.
  • A sütési idő első felében ne nyitogassuk a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
  • A száraz és a nedves anyagokat külön keverjük össze. A sütőport mindig adjuk a liszthez.
  • Ha gyümölcsöt keverünk a muffintésztához, figyeljünk rá, hogy azok ne legyenek hidegek.
  • A kosárkákat csak háromnegyedig töltsük meg tésztával, hogy fel tudjanak emelkedni.
  • Ha elfogy a tészta, és marad üres lyuk, tegyünk bele vizet.
  • Az ajánlott sütési idő leteltével szúrjunk meg egy süteményt fogpiszkálóval. Ha marad rajta tészta, hagyjuk még kicsit sülni.
  • Ha a frissen sült muffinokat lefagyasztjuk, ne tároljuk őket két hónapnál tovább.

Ma már rengeteg szilikon muffinsütőt is lehet kapni, érdemes egyre beruházni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni: 

  • Nem kell hozzá sütőpapír, elég, ha olajjal kikenjük a kosárkákat.
  • Mielőtt beletennénk a tésztát, tegyük a formát a sütőbe, hogy megkeményedjen.
  • Sütés után hagyjuk negyedórát hűlni, majd egyszerűen forgassuk ki belőle a sütiket.

Végül pedig ajánlunk is két muffin receptet: a képen is látható erdei gyümölcsös muffint mirelit gyümölcsökkel érdemes elkészíteni, szinte nyári hangulatot varázsolhatunk vele az asztalra. A másik pedig egy nagyon csokis muffin, aminek a tésztájába akár pár darab banánt is tehetünk, tetejére tejszínhabot is nyomhatunk. 

Megosztás Facebookon