Gasztro

Szedd ráncba a tested immunerősítő céklalevessel!

Tél végére mindannyiunk szervezete leereszt kicsit, szóval ebben az időszakban bőven elkél az extra immunturbó. A válasz az imáinkra egy vitaminbomba céklaleves lehet!

Nemcsak egészséges, de álomszép és baromi finom levest készíthetünk céklából, ráadásul bőven elrugaszkodhatunk a klasszikus orosz vonaltól az izgalmasabb, modernebb ízek felé. Az alábbi verzió például a kókusztejtől lesz igazán krémes, az extra immunerősítésért pedig a gyömbér és a fokhagyma felel!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 800 gramm cékla kockákra vágva
  • 1 evőkanál finomra reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy konzerv zsíros kókusztej
  • 2 csésze zöldségalaplé
  • 1 tk. tengeri só
  • 1 csésze kesudió
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 1/4 csésze friss koriander tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy nagy edényben hevítsünk kókuszolajat, és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát! Adjuk hozzá a felkockázott céklát, a gyömbért és a fokhagymát, és kevergetve pirítsuk őket.
  2. Óvatosan öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével, adjuk hozzá a sót, és fedő alatt főzzük a levest 35-40 percig, amíg a céklák megpuhulnak. Az utolsó 15 percre keverjük bele a kesudiót is.
  3. A fazekat vegyük le a tűzről, facsarjuk a levesbe a lime levét, és botmixerrel krémesítsük a levest.
  4. Friss korianderrel és lime-szeletekkel tálaljuk.

 

FeedMePhoebe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top