nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Vége lehet az utasok dőzsölésének a tengerjáró hajókon

Vége lehet az utasok dőzsölésének a tengerjáró hajókon

Rengeteg étel kerül a szemétbe az all inclusive tengeri utak miatt, melyeken folyamatosan hordják a fogásokat a turisták elé. Ennek vetnének véget a hajótársaságok.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Európa egyik legnagyobb, tengerjárókat üzemeltető cége, az olasz Costa Crociere reformot kezdeményezett az ételpazarlást illetően – írja a hvg.hu a Les Echos-ra hivatkozva. A vállalat azt szeretné elérni, hogy 2020-ra ötven százalékkal csökkenjen a kidobott ételek mennyisége.

Hajóikon 300 euróért vásárolható all inclusive szolgáltatás, ahol az utasok mindig telerakják a tányérjukat, de rengeteg a maradék, jelentős az élelmiszer-pazarlás. A cikk szerint az olasz cégnek több ötlete is van a fogyasztás csillapítására: például konyhai mérlegeiket összekötik egy számítógéppel, amely azonnal jelzi a túladagolást. Csak ezzel a módszerrel kb. 10 százalékkal csökkenthető a pazarlás. Aztán: bevezetik a „nagy zabálást” megelőző óvatos kóstolást, amivel elérhető, hogy a vendég csak abból fogyasszon, ami valóban ízlik neki – írja a hvg.hu.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon