Gasztro

Az egész net kiakadt a húsvéti csoki cukortartalmán

Az persze nem meglepő, hogy egy húsvéti édesség jó sok cukrot tartalmaz, de a netezők szerint a a Cadbury tojásának cukortartalma már tényleg ijesztő.

Megennénk-e a mennyei, édes krémmel töltött húsvéti csokitojásokat, ha látnánk, mennyi cukor van bennük? Mármint nem csak úgy látnánk, mint egy számot a csomagolópapíron, hanem ténylegesen megmutatnák a kézzelfogható cukormennyiséget?

Nemrégiben egy aggódó anyuka posztolt egy fotót, amin kimérte, pontosan mennyi cukrot is tartalmaz a Cadbury Creme Egg csokitojása. Minden egyes – egyébként egészen apró – tojás 6 teáskanálnyi cukrot tartalmaz, az emberek pedig vagy nem akarták elhinni, vagy egyenesen „ijesztőnek” ítélték a nagy cukormennyiséget. 

A sokkoló fotó hatására máris sok szülő megfogadta, hogy idén nem vesz ilyen tojást gyerekének, persze valószínűleg bőven vannak olyan csokimániások is, akiket teljesen hidegen hagy a rengeteg cukor látványa.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top