Gasztro

Ettől lesz még finomabb az avokádós csokipuding

Egy krémes csokipudingnak nem lehet ellenállni. Ha avokádóval készítjük, nemcsak selymesebb, hanem egészségesebb végeredményt is kapunk.

Az utóbbi pár év igazi gasztroszenzációja az avokádó. Nem csak önmagában, vagy mártogatósként, hanem turmixok és desszertek alapanyagaként is rajongásunk tárgya lett. Mára azt is jól tudjuk, hogy isteni csokikrém készíthető vele, most pedig eláruljuk, mi a tökéletes avokádós csokipuding titka.

Hozzávalók (5 adaghoz):

  • 4 érett avokádó
  • 1/4 csésze növényi tej (lehetőleg csokis ízesítésű)
  • 3-5 ek. kakaópor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1/4 tk. só
  • 50-60 g 70%-os étcsoki
  • 1/4 csésze rizsszirup vagy méz

Opcionális:

  • 1/4 tk. fahéj
  • 1/4 tk. kardamom
  • 2 ek. kókuszkrém
  • 1/2 tk. mandula aroma

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, és darabold fel az avokádót. A tejjel, a vaníliával, a kakaóporral és a sóval együtt tedd aprítógépbe, majd 35-40 másodperc alatt dolgozd simára.
  2. Olvaszd fel a csokit, gőz fölött vagy mikróban. Figyelj rá, hogy teljesen sima, csomómentes állagot kapj.
  3. A választott édesítőszert add a csokihoz és hagyd benne teljesen felolvadni.
  4. Keverd a felolvadt csokit az avokádókrémhez. Add hozzá a választott extrákat is, majd utoljára keverd teljesen krémesre az aprítógéppel.
  5. Tálalás előtt lefedve, minimum 20-30 percre tedd be a hűtőbe. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top