nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Jamie Oliver éttermeket zár be az adósságai miatt

Jamie Oliver éttermeket zár be az adósságai miatt

Legalább 12 éttermét be kell zárnia Nagy-Britanniában, mert több mint 74 millió font tartozást halmozott föl.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nem mennek túl jól Jamie Oliver éttermei. A tévés szakács a Jamie’s Italian nevű étteremláncának szinte minden harmadik egységét bezárja Nagy-Britanniában, legalább 12 étterem lehúzza a rolót – írja a Hvg.hu.

A cég több mint 74 millió font tartozást halmozott föl eddig. A mostani hiányuk mintegy 47 millió font, a fennmaradó 27 millió az adókból, bérekből és bérleti díjakból tevődik össze.

Az adósságok átütemezésére a hitelezők elfogadtak egy tervet, de ehhez be kell zárni több éttermet. Körülbelül 450 dolgozó is az utcára kerülhet.

Tavaly 6 éttermet kellet bezárnia Jamie Olivernek, akkor a Brexit hatására gyengülő fonttal és az emiatt dráguló importköltségekkel indokolták a lépést.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon