Gasztro

2 egyszerű desszert, aminek az elkészítéséhez csak 2 alapanyag kell

Készítenél magadnak valami édeset, de alig van hozzá valami alapanyag otthon? Vagy még éppen van időd leszaladni a boltba, de már nem fér bele egy nagy bevásárlás? Akkor ezeket a recepteket neked találták ki. Epersorbet és csokiszuflé mindössze két-két alapanyag felhasználásával.

Első hallásra valószínűtlennek tűnhet, pedig igaz: mindössze két alapanyagból elkészíthető egy ízletes epersorbet vagy éppen csokiszuflé. 

Epersorbet

Hozzávalók: 45 dkg eper, negyed csésze méz

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és vágjuk félbe az eperdarabokat, majd egy műanyag edénybe helyezve tegyük őket a fagyasztóba. 
  2. Ha kellően megfagytak, vegyük ki őket, és mixeljük össze a mézzel.
  3. Az így kapott krémet helyezzük a mélyhűtőbe, ha pedig eléggé megfagyott a massza, tálalhatjuk.

Csoki szuflé

Hozzávalók: fél csésze mogyoróscsokoládépor, 2 tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Külön edényekbe válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét.
  3. Verjük fel keményre a tojásfehérjét, a tojássárgáját pedig keverjük el a mogyoróscsokoládé-porral.
  4. Egy fakanállal óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét a csokoládés masszába.
  5. Vajazzuk ki a kis szuflé sütőformákat, és mindegyiket töltsük meg háromnegyedig a csokis masszával.
  6. Az így előkészített szuflékat helyezzük be egyenként az előmelegített sütőbe, és 15-17 perc alatt süssük készre. 

(Forrás: Tasty.co)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top