Gasztro

Munkahelyi ebédtippek az unalmas szendvics helyett

Ha már eleged van a kapkodva elfogyasztott, fantáziátlan szendvicsebédekből, akkor itt az ideje alternatív receptek után nézned. Találtunk néhány egyszerű variációt az otthonról hozott iskolai vagy munkahelyi uzsonnára és ebédre.

Sajt- és sonkafalatkák

Mindössze két fogpiszkáló, 2 koktélparadicsom, 2 sonka- és 2 sajtkocka , illetve 2 kenyérkocka kell hozzá. A hozzávalókat egymás után felfűzzük a fogpiszkálókra, és máris kész az ízletes uzsonna. Mellé répa- és zellerszeleteket ajánlunk még a dobozba. 

Vegyes rágcsálnivalók

Az uzsonnás dobozba ezúttal a muffinok sütéséhez használt kis papír sütőformákat helyezzünk, amelyeket kedvünkre megtölthetünk sós ropidarabokkal, reszelt sajttal, szalámival és gyümölcs, illetve zöldség darabkákkal. Munka közben is lehet belőle csipegetni.

Eperszezonra

A sonkás szendvics jó alternatívája lehet egy eperdarabokkal gazdagon megtűzdelt mogyorókrémes zsömle. 

Forrás: Tumblr.com

Készítsd el a saját tacódat

A kis papír muffinsütőformák most is jó szolgálatot fognak tenni. A dobozba tegyünk két tortillaszeletet, a muffinformákat pedig töltsük meg 2 evőkanál konzervbabbal, 2 evőkanál konzervkukoricával, reszelt sajttal, félbevágott koktélparadicsomokkal, répa- és almadarabokkal. Étkezés előtt már csak a tortillákba kell helyezni a hozzávalókat, a répa- és almadarabokat pedig desszertnek ajánljuk.

Gyerekbarát tonhalwrap

Hozzávalók:

  • negyed csésze tonhalkonzerv
  • 2 ek. majonéz
  • 1 tk. mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 nagy tortillaszelet
  • negyed csésze darabokra vágott répaszelet
  • negyed csésze bébi spenót.

Elkészítés:

a tonhalkonzervet keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval és borssal egy kis tálban. Az így elkészült tonhalkrémmel kenjük meg a tortillát, majd helyezzük rá a répa- és spenótdarabokat. Csavarjuk össze, vágjuk félbe, és már csomagolhatjuk is.

( Forrás: BuzzFeed)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top