Gasztro

Készíts különleges karamellás almatortát Valentin-napra

Ha nincs kedved nagy költségekbe verni magad Valentin-napon, süss!

Mindjárt itt a Valentin-nap, ezért akik odáig vannak érte, azok már javában azon gondolkodnak, mivel ajándékozzák meg a másika. Ha nincs semmi ötleted vagy költségkímélő meglepetést adnál, süss virág formájú, karamellás almatortát szíved választottjának.

Hozzávalók (6 adag)

4 alma
100 gramm cukor
110 gramm barna cukor
2-3 gramm fahéj
2 grammszerecsendió
1 piskótatorta alap
6 cl tejszín

Melegítsd elő a sütőt 190 ° C-ra.
Hámozd meg az almákat, és negyedeld el őket. Áztasd őket citromlébe, hogy ne barnuljanak meg, majd vágj vékony szeleteket.
Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a barna cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót, majd tedd rá a keveréket az almaszeletekre, és tedd félre őket 30 percre.

Ha megdermedt a krém az almákon, akkor ízlésesen helyezd el a szeleteket a tésztán. Akár formálhatsz az egészből egy virágot is, ha nagyon esztétikus végeredményt szeretnél elérni. Fedd le a tortát, és így süsd félórán át, míg aranybarna nem lesz a torta.
Egy serpenyőben a citromlébe áztatott alma maradék levét forrald fel, majd egy kis főzés után öntsd bele a tejszínt, és keverd jól össze. Ha kész, öntsd rá a tortára a mártást.

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top