nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Robbanásveszély miatt hívták vissza ezeket a gyerekpezsgőket

Robbanásveszély miatt hívták vissza ezeket a gyerekpezsgőket

Élesztő került kétféle gyerekpezsgőbe is, ami robbanásveszélyessé teszi a palackokat. A Nébih visszahívja a veszélyes termékeket.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Magyarországról származó, élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében robbanásveszélyes gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

A Nébih honlapján pénteken közölte: az osztrák hatóság bejelentése szerint vállalati önellenőrzés alapján hívják vissza a Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube  és a Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit. 

Magyarországról származó gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro – fotó: Nébih

A hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert az erjedés folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, amely szétrobbanthatja az üveget.

A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel, az érintetteket az osztrák Metro levélben értesíti.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt az árucikkből, saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el!

Megosztás Facebookon