Gasztro

Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar fordulóját

Hat magyar szakács versenyzett azért, hogy kivívja az indulás jogát a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén. Közel hat óra főzés után meg is van a győztes.

Ma végre eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén Torinóban. A továbbjutásért hat magyar séf küzdött, de végül csak a legjobb maradt talpon, aki nem más, mint a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, Pohner Ádám. A dobogó második fokára Volenter István, a 67 étterem séfje állhatott, míg a harmadik helyen Veres István, a Babel szakácsa végzett.

A hat séf főztjét 24 séf zsűrizte, elnökük a neves sztárszakács, a három Michelin-csillag tulajdonosa, Enrico Crippa volt, ő fogja majd az elnöki fakanalat a torinói döntőn is. Zsűrizett még a tavalyi Bocuse d’Or európai győztese is, Széll Tamás.

A hat séfnek 5 óra 35 perc alatt kellett elkészítenie két fogást, melyek kötelező alapanyagi között volt borjúszűz, csülök és velő, illetve gorgonzola, risotto rizs és fürjtojás is.

A zsűri nagyon figyelt az összhatásra, nemcsak az étel ízét pontozták, hanem a tálalást, a konyhai munkafolyamat tisztaságát és azt is, hogy mennyire bánnak gazdaságosan az alapanyagokkal a séfek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top