nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ha már virágot akarsz enni, ezeket szabad

Ha már virágot akarsz enni, ezeket szabad

Bizonyos virágokat meg lehet enni, de érdemes előtte tájékozódni.
NLCafé
f Ajánlom

Nemrég írtunk róla, hogy egy Instagram-felhasználó majdnem megmérgezte magát a Clean Eating, vagyis a tiszta táplálkozás zászlaja alatt, mikor mérgező virágot tett chiapudingjába. Szerencsére James Wong botanikus ezt kiszúrta, és figyelmeztette. 

A színes és finom virágok hozzáadása az ételhez vagy italokhoz valóban növelheti azok esztétikai értékét. A trend egyre népszerűbbé vált az Instagramon, különösen a wellness bloggerek és a Clean Eating hirdetői között. De van egy kulcsfontosságú tényező, melyet figyelembe kell venni, mielőtt ezeket a szépséges növényeket hozzáadnánk az ételhez-italhoz – a virágoknak ehetőnek kell lenniük.

Sajnos a fent említett eset után más felhasználók is elkövették azt a hibát, hogy mérgező növényekkel díszítették ételeiket, így Wong összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amiket tudni kell ezekről az ehetetlen virágokról.

A legfontosabb dolog, amit érdemes tudni, hogy toxikus növényi alkaloidot, lichorint tartalmaznak egyes növények. Ha ezeket megesszük, különböző kellemetlen, néha egyenesen veszélyes tüneteket idézhetnek elő, viszketést, duzzanatot, hányingert, hányást, görcsöket. 

Általános szabály: ha nem vagy 100% -ban biztos abban, hogy valami ehető, ne edd meg!

Wong összegyűjtött néhány virágot, melyek biztonságosan fogyaszthatók:

1. Édes ibolya – finom íz, nagyszerű a sütemények és a szuflé díszítésére.

2. Rózsa – minden rózsa ehető, és minél illatosabb, annál jobb.

3. Krizantém – a levesek ízesítésére és színezésére alkalmas szirmok.

4. Százszorszép – nincs erős íze, de szép és dekoratív szirmokkal rendelkezik.

5. Napraforgó – a fényes szirmokat salátákban lehet jól alkalmazni.

6. Levendula – sütemények és kekszek ízesítésére alkalmas.

7. Sarkantyúka – fényes szirmai nagyszerűen mutatnak a salátákban.

8. Orvosi körömvirág – lédús íze miatt tökéletes illik egyes levesekbe és pudingokba.

9. Kankalin – csodálatos díszítő a süteményekhez.

10. Geránium – szuperül lefagyasztható; jégkocka formájában hűsíthetjük és díszíthetjük vele italainkat.

House Beautiful

Megosztás Facebookon