Gasztro

Ötvenféle péksüteményt rejt a világ legkalóriadúsabb édessége

Elképesztő energiabomba a világ legkülönlegesebb desszertje.

Egy ausztrál pékség, a Pasticceria Caruso szolgálja fel a világ valószínűleg legtöbb kalóriájú édességét, a Cannoli Bazookát. A különleges szicíliai desszert készítését viccből kezdték, mára pedig már számos országból érkeznek a megrendelések. A 150 dolláros alkotás kívül omlós-roppanós tésztával borított, belül pedig édes ricottakrémmel töltött. A desszert ötvenféle édességet rejt magában, számos ízben. Egy adag 1048 kalóriát tartalmaz, míg az egész desszert majdnem 21 000-et. 

A Pasticceira Caruso a Daily Mail Ausztraliának elmondta, hogy azért rukkolt elő a Cannoli Bazookával, mert valami „nagy és emlékezetes” terméket szeretett volna létrehozni egy olyan családtag számára, aki szereti a cannolit. Az édességnek egyre több fajtáját készíti el a hely, attól függően, milyet szeretne a vásárló. Miniváltozat is kapható szerencsére, melyben „csak” 20 féle sütemény bújik meg.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top