nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Készítsd el ezt a mutatós és ropogós krumplirózsát!

Készítsd el ezt a mutatós és ropogós krumplirózsát!

A lehető legegyszerűbb étel, mégis imádnivaló.
NLCafé
f Ajánlom

Nincs kedved a nagy főzőcskéhez, de ennél valami finomat? A baconbe tekert krumplirózsát pont erre találták ki. Egyszerű, gyors és nagyon finom!

Hozzávalók (6 adag)

  • 4 burgonya
  • 3 cl olívaolaj
  • 3 gramm fokhagymapor
  • 1 gramm szárított kakukkfű
  • 1 gramm szárított rozmaring
  • 2 gramm fekete bors
  • 5-6 gramm só
  • 12 csík szalonna
  • egy kis kakukkfű és reszelt sajt a tálaláshoz

Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.
Vékonyan szeleteld fel a burgonyát, és egy tálban elhelyezve, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymaport, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a borsot és a sót, majd jól keverd össze az egészet.
Egy vágódeszkán helyezz egymásra két darab szalonnát függőlegesen, majd rakd rá a krumpliszeleteket végig. Ha kész, göngyöld fel a szalonnát, ügyelve arra, hogy a krumplik a helyükön maradjanak. Tedd be kiolajozott muffinformába az összeset, és süsd őket 20 percig. Végül szórd meg a burgonyák tetejét parmezánnal, és tedd vissza őket a sütőbe további 5-10 percre, hogy megolvadjon rajtuk a sajt.

Tasty

Megosztás Facebookon