nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Csicseriválság miatt drágulhat a hummusz

Csicseriválság miatt drágulhat a hummusz

Az elmúlt évben 33%-kal növekedett a hummusz ára, és ki tudja, hol áll meg...
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A nagy vegán mánia felfutásával rengeteg háztartásban lett a hűtő alapfelszereltségének része a hummusz. Ez önmagában még teljesen érthető: ez a csicseriborsóból készült mennyei krém egészséges és tápláló, ráadásul baromi finom is. De sajnos mindennek ára van… és a hummuszé egyre növekszik.
A nagy kereslet és a tavalyi év gyenge termése miatt előállt csicseriborsó-hiány annyira felhajtotta a hummusz árát, hogy már az elmúlt évben 33%-kal növekedett. 

Persze egyelőre nincs mit tenni, csak reménykedni benne, hogy az anyatermészet megszánja a csicseriborsót, illetve addig is kellő tisztelettel kiélvezni minden egyes falat túlárazott hummuszt. És persze vegaság ide vagy oda, gondoljunk a környezetre is, mikor ráállnak egy étel mértéktelen fogyasztására – igen, rád nézünk, avokádó.

 

Metro

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon