Gasztro

Ez a süti lesz a kedvencetek: fantasztikus csokitorta egyszerűen

Tegyetek mindent félre, és álljatok neki ennek a sütinek, megéri! Csak aztán ne csodálkozzatok, ha pár nap múlva újra el kell majd készítenetek, mert aki ezt egyszer megkóstolja, biztos, hogy ismételni akar majd!

Ez az a fajta hétvégi sütemény, amit nem felejtesz el egyhamar. Különleges, isteni finom csokitorta, amit bárki el tud készíteni!

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához: (a 26 cm átmérőjű formához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)

A csokis alaphoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg búzaliszt
  • fél mk. sütőpor
  • 4 dkg sütőtökpüré (sült tök botmixerrel pürésítve)

A sütőtökkrémhez:

  • 25 dkg sütőtökpüré
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • fél mk. őrölt fahéj
  • fél mk. őrölt gyömbér
  • 2 csapott ek. liszt

A csokis alaphoz a vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük és megolvasztjuk benne a csokikockákat. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét és végül a sütőporral elkevert lisztet.

A sütőtökkrémhez az alapanyagokat egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk (kivajazunk, kilisztezünk ) egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Beleöntjük a csokis masszát, majd óvatosan, kanalanként ráadagoljuk a sütőtökpürét. Sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top