nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Végre megérkezett a hagyma, ami nem ríkat meg

Végre megérkezett a hagyma, ami nem ríkat meg

Innentől nem fog minden egyes hagymapucolás fájni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Hányszor kívántuk, bárcsak ne könnyeznénk meg minden hagymapucolást. Egy ismerősöm például búvárszemüvegben csinálta, de most ő is örülhet, mert megérkezett a hagyma, amely nem ríkat meg.

Az új jövevényt sunionnak nevezték el, és egy olyan természetes kereszttenyésztési program eredménye, melyet a Nevadában és Washingtonban tevékenykedő gazdaságokban folytatnak a nyolcvanas évek óta. Bár a fogyasztókat aggasztják ezek a genetikailag módosított termékek, a sunion édes íze és a tény, hogy nem csal könnyeket a szemekbe a felaprításnál, talán meggyőzi őket, hogy mégsem az ördögtől való étel ez.

Sajnos ezt a fajta hagymát jelenleg csak Washingtonban és Nevadában termesztik, bár országos szinten értékesítik. Hogy ide, hozzánk mikor ér el, nem tudni. Az első sunionok decemberben kerültek az áruházak polcaira, a közeljövőben pedig a legtöbb élelmiszerboltban is megjelennek.

Oddity Central

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon