Gasztro

Kék matcha a legújabb instaőrület

Az antioxidánsokkal teli zöld matcha után itt van a zöld teából készült csodaétel kék színű verziója, aminek azonban nem sok köze van az eredetihez.

Egy időben az élénkzöld matchából készült teák, smoothie-k és desszertek árasztották el az Instagramot, de most úgy tűnik, kezd kékülni a közösségi médiás oldal gasztroterülete. A zöld matcha népszerűsége persze nem csak a színről szólt: a zöld tea leveléből készült, sokoldalúan felhasználható por tele van antioxidánsokkal, élénkítő és emésztést serkentő hatása is van. A kék matcha ezzel szemben semmi ilyet nem tud, mivel valójában semmi köze nincs is a matchához – a megtévesztő elnevezésen kívül. 

Az Instagramot elárasztó kék matchát egy tök más növényből vonják ki, és bár károsnak nem mondható, nem valószínű, hogy olyan áldásos az egészségre, mint az eredeti zöld matcha. Ettől függetlenül elég jól mutat az Instagramon, az emberek pedig ki is használják ezt – az oldalt máris elárasztották a látványosabbnál látványosabb zöld matchás kreációk:

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top