Gasztro

Elegáns és isteni finom: pezsgős süti

Ha már úgyis feltankoltatok a kedvenc pezsgőből, bontsatok fel egyet gyorsan, és süssétek meg ezt az egyszerű, de elegáns pezsgős sütit.

Nincs szilveszter pezsgő nélkül, és ha ezt a sütit kipróbáljátok, akkor onnantól kezdve már pezsgős süti nélkül sem tudjátok elképzelni az év utolsó napját. 

Hozzávalók:

  • 22 dkg puha vaj
  • 30 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél tk. sütőpor
  • 37 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl pezsgő

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy kuglóf-sütőformát.

2. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. Kikeverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét és a tojásokat is. Az így kapott masszához hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, összekeverjük, beleöntjük a pezsgőt, és elkeverjük.

3. A tésztát az előkészített formába öntjük, majd sütőbe toljuk, és kb. 50-55 percig sütjük. Ha pirul a teteje, teríthetünk rá egy alufóliát. Tűpróbával teszteljük, ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és kifordítjuk a formából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top