Gasztro

Mennyei sóspereces-karamellás kekszek

A klasszikus amerikai csokis keksz receptje megbolondítva valami sóssal és valami extraédessel! Ínyenceknek kötelező.

A híres amerikai csokis keksz már nálunk is népszerű – nem véletlenül, hiszen az egyszerű vajas keksz omlós, tele van olvadós csokidarabkával, és pikk-pakk összedobja az ember. 

Ehhez a felturbózott változathoz a szokásos alapanyagokon túl szükségünk lesz még apró ropogtatnivaló sós perecre és tejkaramellára is – ezeknek a kombinációja adja meg a keksz izgalmas, édes-sós ízét.

Az összeállítás úgy indul, mint szokásosan az ilyen jellegű kekszeknél: először összekeverjük külön a száraz hozzávalókat, majd külön a nedveseket, végül pedig összedolgozzuk egységes masszává. Az egyedüli trükk annyi, hogy a karamelldarabkákat bele kell nyomkodni a korongok közepébe, de ez sem igazán nagy művészet, a megsült kekszekben megbújó olvadt karamellakrémért cserébe pedig tényleg igazán megéri a fáradságot.

Itt egy videó, ami részletesen bemutatja, hogyan készül:

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze puha vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 csésze apróra tört sósperec
  • 1 és fél csésze csokidarabka
  • 1 és fél csésze tejkaramella

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top