Gasztro

Villámgyors és elegáns: vendégváró falat

Ha még most jönnek a rokonok, barátok, érdemes a karácsonyi sütik és a menü mellett pár vendégváró falatkával is készülni. Nálunk idén ez a sajtos-gombás lepény lesz a befutó, mert nemcsak mutatós, hanem nagyon gyorsan el is készül!

Készülhetnek édes és sós vendégváró falatok is, mert délután, amíg a vacsorát várjuk, pont az ilyen könnyű falatkákra lesz szükség.

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta kiolvasztva
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg darált reszelt gouda
  • só, bors
  • 25 dkg csiperke gomba
  • kevés étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a lekenéshez
  • petrezselyem a díszítéshez

1. A kiolvasztott leveles tésztát kiterítjük, és kis téglalapokra vágjuk. 

2. A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt gouda sajtot, enyhén sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

3. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, illatosra pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és kb. 10 percig pirítjuk.

4. A levelestészta-lapokat megkenjük a sajtos krémmel, és ráterítünk 2-3 szelet gombát. A széleket felhajtjuk, a peremét lekenjük tojással, és 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top