Gasztro

Ne öntsd ki a használt étolajat, van egy jobb megoldás

Megduplázza a Mol a használt sütőolajat átvevő helyek számát, így hamarosan további 168 töltőállomáson lehet díjmentesen leadni a háztartási hulladékot.

Már több mint hat éve gyűjti a használt sütőolajat a Mol, amit eddig 188 töltőállomáson vették át, mostantól viszont további 168 helyen adható le az elhasznált konyhai zsiradék.

Az olajtársaság tájékoztatása szerint a program 2011-es indulása óta több mint 1000 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze, amivel több millió liter vizet kímélt meg az elszennyeződéstől. Ugyanis ha gondatlanságból vagy netán készakarva az élővizekbe jut a sütőolaj, ott a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet.

A Mol a karácsonyi időszakban ösztönözi is a lakosságot arra, hogy környezetkímélő módon szabaduljon meg a használt sütőolajtól: utazást nyerhet az, aki a 356 átvételi hely egyikén adja le a használt étolajat.

A benzinkutakon leadott sütőolajból tisztítás után bioüzemanyagot gyárt a Rossi Biofuel komáromi üzeme.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top