Gasztro

Ilyen finom bögrés diós sütit még nem ettél!

A diós sütik miatt szeretjük a legjobban ezt az időszakot. Ma egy nagyon egyszerű bögrés sütit ajánlunk, nektek is érdemes kipróbálni!

A bögrés sütik között sok kedvencünk van: nyáron az epres sütik, ősszel az almás sütik, ilyenkor télen pedig egyértelműen a diós sütik a legnagyobb kedvencek. 

Rupáner-Gallé Margó a Rupáner-konyha gasztroblog szerzője. Elsősorban könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető házias finomságokat és bögrés süteményeket készít.

 

 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 3-4 ek. sertészsír
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 ek. baracklekvár
  • 1 bögre 2,8%-os tej
  • + a tetejére darabolt dió ízlés szerint

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A tészta hozzávalót összekeverjük.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
4. A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
5. Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
6. A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top