nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Pofonegyszerű matchás-áfonyás linzer

Pofonegyszerű matchás-áfonyás linzer

Mindenki ismeri a hagyományos karácsonyi linzert, de ezen a klasszikus kedvencen is lehet egy izgalmasat csavarni!
NLCafé
f Ajánlom

A linzer a legtöbb háztartásban kötelező karácsonyi aprósütemény, de valljuk be, néha a nagy kedvenceket sem árt feldobni egy kicsit! A matcha nemcsak az ízt teszi különlegessé, de csodás színt is ad, a vörös áfonya pedig kimondottan izgalmas a szokásos sárgabaracklekvár vagy szilvalekvár helyett. Külön jó ötlet ez a csillagos kivágás is!

Hozzávalók:

  • 220 gramm sózatlan vaj szobahőmérsékleten
  • 1 nagyobb tojás
  • 1/4 mandulakivonat
  • 2 evőkanál matchapor
  • 1 és 1/2 csésze vörösáfonya-dzsem
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál tengeri só

Elkészítés:

  1. Elektromos habverővel keverjük habosra a vajat a kristálycukorral nagyjából 5 perc alatt.
  2. Adjuk hozzá a vanília- és a mandulakivonatot és a tojást.
  3. Keverjük bele a lisztet és a mathcaport is, adjunk hozzá egy kevés sót. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  4. A tésztát szedjük ketté, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe úgy 20 percre.
  5. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki. Válasszunk tetszőleges formákat a linzerek kiszúrásához – figyeljünk rá, hogy a felső lap közepe lyukas legyen.
  6. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük aranybarnára a linzereket 15-17 perc alatt.
  7. Mikor a sütemények kihűltek, illesszük össze a linzereket némi vörösáfonya-dzsem segítségével.

PureWow

Megosztás Facebookon