Gasztro

Csak barackot ehet a kisfiú

A kisfiú rendkívül súlyos ételallargiájára nincs gyógymód.

A kanadai Micah Gabriel Masson Lopez 6 hónapos volt, amikor súlyos ételallergiát, úgynevezett ételfehérje által kiváltott enterokolitisz szindrómát (FPIES) diagnosztizáltak nála. Betegsége miatt a kisfiú egyetlen élelmiszert fogyaszthat csupán biztonságosan, ez pedig a barack.

A 2 éves kisfiú az FPIES mellett DiGeorge-szindrómában és egy ritka genetikai rendellenességben is szenved. Ritkán telik el úgy nap, hogy ne élne át fájdalmat.

Szülei orvostól orvosig hurcolják gyermeküket, hátha akad olyan szakember, aki enyhíteni tudja a szenvedéseit. Gyógyszerei komoly összeget emésztenek fel havonta, de szezonon kívül a barackot sem könnyű beszerezni Quebecben. A fiúcska ráadásul nem fogyaszthat sem fagyasztott, sem aszalt, sem pedig konzervbarackot a rá potenciálisan veszélyes hozzáadott anyagok miatt. Kizárólag az organikus gazdálkodásból származó barack jöhet szóba.

A család költségei fedezésére a GoFundMe oldalon indított adománygyűjtést.

Forrás: GoFundMe

Bár az FPIES-re nincs gyógymód, mégis van remény Micah számára: a legtöbb érintett gyerek kinövi négyéves korára. Igaz, ők általában 2-3 élelmiszerre allergiásak, míg Micah 27-re, emellett más gyomor-bélrendszeri problémái is vannak.

A család folyamatosna próbálkozik, hogy a barackon kívül más ételeket is találjanak, melyeket a kisfiú szervezete elbír. A nyúlhúsból készült leves ígéretesnek tűnik, ám ebből is egyelőre csak fél teáskanálnyit tud elfogyasztani Micah, ami messze nem elegendő.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top