nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ezt a köretet készítsd el minél többször az ünnepek alatt, és nem kell a pluszkilóktól tartanod

Ezt a köretet készítsd el minél többször az ünnepek alatt, és nem kell a pluszkilóktól tartanod

Ha idén elkerülnél pár ünnepi pluszkilót, a hagyományos krumplipüré helyett készíts édesburgonyapürét köretnek!
NLCafé
f Ajánlom

Nálatok is elképzelhetetlen az ünnepi menü az istenien krémes krumplipüré nélkül? Az igaz, hogy nagyon finom, és az is, hogy szinte mindenhez remekül passzol, ám ha idén tudatosan szállnál szembe az ünnepi pluszkilókkal, a krumplipüré nem a legszerencsésebb köretválasztás! De van egy jó hírünk: szuperegyszerűen elkészítheted az édesburgonyás változatát is, aminek adagjában mindössze 157 kalóriát találsz. Íme:

Egyszerű édesburgonyapüré

Ezt a köretet készítsd el minél többször az ünnepek alatt, és nem kell a pluszkilóktól tartanod

Hozzávalók:

  • 6 közepes méretű édesburgonya
  • 1 tk. római kömény
  • fél tk. cayenne bors
  • 1 tk. só
  • negyed csésze pirított tökmag

Elkészítés: 

  1. Az édesburgonyát hámozás nélkül süsd egy órán át 200 fokos sütőben.
  2. Hagyd hűlni 10 percet, majd hámozd meg.
  3. Pakold a burgonyákat egy tálba és nyomkodd össze pürésre egy villa segítségével. Sózd, fűszerezd.
  4. Tálald a tökmaggal megszórva azonnal, vagy tartsd hűtőben légmentes tárolóban. 

Forrás: Popsugar

Megosztás Facebookon