nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Rápihenünk a sütiszezonra: íme a legjobb sütés nélküli édességek

Rápihenünk a sütiszezonra: íme a legjobb sütés nélküli édességek

Lassan beindul a kekszgyártás és a készülődés az ünnepekre, megint csúcsra járatjuk majd a sütőt, ezért most direkt olyan édességeket hoztunk a hétvégére, amelyekhez nincs szükség sütőre. Egyszerű, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütik a hétvége kedvencei.
NLCafé
f Ajánlom

Vannak, akik kimondottan tartanak is a sütéstől, mert mindig kiszárad a süti, vagy egyszerűen csak azért, mert még nem ismerték ki a sütőjük kis titkait – nekik ezek az édességek különösen jól fognak jönni. De hasznos lehet a sütés nagymestereinek is, mert velük is megeshet, hogy épp nincs kedvük sütni, vagy lehetőségük nincs, mert a sütő épp foglalt. Egy szó mint száz: a sütés nélküli édességeknek nagyon is helye van a gyűjteményünkben.

Csokitorta sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 6 ek. tej

A krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5+2 dl habtejszín
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg vaj

Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük, és kézzel egy 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A krémhez a 1,5 dl tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, a cukrot és a vajat, és kevergetve összeolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor felverjük a 2 dl habtejszínt, és összeforgatjuk a csokis keverékkel. 
A csokis krémet az alapra simítjuk, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ha megdermedt, óvatosan lecsatoljuk a tortaforma oldalát és így tálaljuk.

Túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához (a 26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni):

  • 500 g túró
  • 3 ek. tejföl
  • 150-175 g porcukor
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 6 lap zselatin

A csokikrémhez:

  • 50 ml habtejszín
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 csapott ek. méz
  • 50 g étcsokoládé

Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű csatos tortaformát. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a lime reszelt héját és levét. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez és mehet is a csatos tortaformába. Nálam 1 napig volt hűtőben, de pár óra is elég. Éles késsel körbevágjuk és levesszük a tortaforma oldalát. A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki, és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni. Ha kicsit hűlt a csokikrém és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet.

Gesztenyés süti sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg puha vaj
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej

A gesztenyés réteghez:

  • 70 dkg gesztenyemassza (édesített)
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek. porcukor – ízlés szerint
  • 10 dkg vaj
  • pár csepp rumaroma

A csokis tetejéhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. vaj

Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt  (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk. A gesztenyés réteghez a vajat enyhén megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk. 

A gesztenyés masszát az alapra simítjuk. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára. 

Oreós sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók 6-8 főre:

  • 36 Oreo keksz
  • 5 ek. olvasztott vaj
  • 800 g krémsajt
  • 1/3 csésze cukor
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 csésze meleg tej
  • 8 g zselatin

Vájd ki a kekszek belsejét, és tedd külön tálba a krémet és a kekszet. A kekszeket tedd egy légmentes tasakba, és sodrófa segítségével zúzd porrá. Ezután öntsd egy keverőtálba. A kekszmorzsa feléhez add hozzá a vajat, majd öntsd egy tortaforma aljába. Lapogasd el egyenletesen. Alacsony hőfokon olvaszd fel a krémsajtot, keverd hozzá a cukrot, a kekszkrémet és a vaníliát. Addig kevergesd, amíg sima, egyenletes nem lesz. A meleg tejben keverd el a zselatint, majd öntsd a krémhez. Kézi habverővel dolgozd el benne. Hagyd egy kicsit rotyogni,  majd vedd le a tűzről.
A krémet öntsd a tortára és egy spatulával egyengesd el. A kekszmorzsa megmaradt felét most szórd a tetejére.
Tedd hűtőbe minimum 4 órára, és csak ez után tálald.

Forrás: Tasty

Banános-csokis pite (laktóz- és gluténmentes)

Hozzávalók:

A „tésztához”:

  • 1 és 1/2 csésze magozott datolya
  • 1 és 1/2 csésze nyers mandula

A töltelékhez:

  • 1/3 csésze növényi tej
  • 170 gramm étcsoki kisebb darabokban
  • 2 banán felkarikázva
  • 1/4 csésze mandula felvágva és megpirítva

Kókuszolajjal kenjünk ki egy szögletes gyümölcskenyérsütőt vagy kerek tortaformát – tegyük félre. A kimagozott datolyát és a mandulát nagy teljesítményű robotgépben, magas fokozaton pürésítsük, míg sűrű, tésztaszerű masszát kapunk belőle. Nyomkodjuk a formánk aljába, ügyelve rá, hogy fala is legyen. A kis csokidarabokat helyezzük hőálló tálba, a tejet mikróban vagy a tűzhelyen melegítsük meg. Öntsük a meleg tejet a csokoládéra, és hagyjuk, hogy felolvassza a darabokat folyamatos kevergetés mellett – ha szükséges, rakjuk vissza az egészet a mikróba egy kis időre. Az olvadt csokoládét oszlassuk el az alapon – ha gondoljuk, tartsunk meg egy kevés csokit a díszítéshez. Rendezzük el a banánszeleteket a sütemény tetején, locsoljuk meg a maradék csokival, és szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, mielőtt tálaljuk.

Forrás: Bakerita

Áfonyás, fehér csokis minisajttorták

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 150 g darált keksz
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 100 ml olvasztott vaj

A krémhez:

  • 250 g natúr krémsajt
  • 100 g édes habtejszín 
  • 1 kk. habfixáló
  • 100 g fehér csokoládé
  • kb. 3-4 ek. porcukor
  • 100 g áfonya
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. cukor
  • muffin-sütőforma, papírkosarak

A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral, porcukorral és olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Tegyük be a hűtőbe dermedni. Az áfonyát forraljuk össze a cukorral és a vízzel, majd turmixoljuk le. A fehér csokoládét egy kis kanál víz hozzáadásával olvasszuk fel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot, a megolvadt fehér csokit, és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze az áfonyapürével, és kenjük a kekszes alapra, majd kenjük rá a fehér krémet is. Néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Csokis krémes torta sütés nélkül

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

  • 3 bögre kekszdarab
  • 1 bögre olvasztott vaj

A csokis réteghez:

  • 3 csésze csokidarab
  • 2 és fél csésze sűrített tej

A pillecukros réteghez:

  • 3 csomag zselatin
  • 3/4 csésze meleg víz
  • 3 csomag pillecukor

A csokiganache-hoz

  • 3/4 csésze zsíros tejszín
  • 1 csésze csokoládé darabokban

Egy tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral, majd tegyük félre! A kekszes réteghez egy nagy tálban keverjük össze a kekszdarabokat az olvasztott vajjal. Vegyük a massza egy harmadát, és alaposan egyengessük el a sütőforma alján! A csokis réteghez egy másik tálban keverjük össze a sűrített tejet a csokidarabokkal. Nagyjából három percre tegyük mikróba, míg össze nem olvadnak. Keverjük simára, majd kenjünk egy réteget a keksz tetejére!

A pillecukros réteghez keverjük egy zacskó zselatint 1/4 csésze forró vízhez, míg el nem elegyednek. Aztán keverjünk bele egy zacskó pillecukrot, míg sima masszát nem kapunk. Kenjük a tortára ezt a réteget is! Helyezzük a tortát 5 percre a hűtőbe, majd ismételjük meg a rétegezést még kétszer. A két réteg között szintén tartsunk 5 perces hűtőszünetet. A kész tortát hagyjuk egy éjszakára a hűtőben! Készítsük el a ganache-t! Mikrózzuk meg a sűrített tejet, majd keverjük bele a csokoládédarabokat. Kevergessük, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl, aztán borítsuk a torta tetejére – hagyjuk, hogy lecsurogjon az oldalain, attól csak még gusztább lesz!

Kókuszos-citromos joghurttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 8 dkg kókuszreszelék 
  • 8 dkg őrölt mandula 
  • 12 dkg vaj 
  • 5 dl 3,5%-os natúr joghurt (20 g) 
  • 5 ek. cukornak megfelelő, kristályos édesítőszer (pl. nyírfacukor) 
  • 1 citrom héja 
  • 6 lapzselatin

A kókuszreszeléket keverjük el az őrölt mandulával, adjuk hozzá az olvasztott vajat. Gyúrjuk össze a morzsás keveréket, majd lapogassuk a 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőszekrénybe. A joghurtot keverjük el az édesítőszerrel és a citrom héjával. A lapzselatinokat áztassuk 2-3 percet hideg vízben, facsarjuk ki, majd 4-5 evőkanál vízzel melegítsük olvadásig. Keverjük el fokozatosan, de gyorsan a joghurttal. Öntsük a joghurtot a kókuszos alapra, tegyük 3 órára, szilárdulásig a hűtőszekrénybe.

Mikroban sült bögrés süti

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 5 ek. étolaj
  • 7 ek. tej
  • 6 ek. porcukor (lehet 7-8 kanál is)
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 8 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan elkeverjük.
Két kb. 1,5-2 dl-es bögrébe adagoljuk a masszát – kb. 2/3 magasságig és mikrohullámú sütőben – legmagasabb fokozaton 3 (azaz három) perc alatt „megsütjük”.

Megosztás Facebookon