Gasztro

Karácsonyi ajándéktipp – nem csak háziasszonyoknak

Hogy a karácsony kinek mennyire szól az ajándékozásról, döntés kérdése. Az azonban biztos, hogy alig néhány hét, és nyakunkon az ünnep.

Na, hány nap van még karácsonyig? Ugye fogalmad sincsen? Nekünk is számolgatnunk kellene, ha meg akarnánk tudni, mennyit kell még aludnunk ahhoz, hogy a nagy ajándékozási láz tetőzzön, és a feldíszített fenyőfák alatt az izgalmasabbnál izgalmasabb ajándékokat bontogathassuk. Még mielőtt megtelepszik rajtad az ünnepi hangulat, gyorsan emlékeztetünk, hogy bizony van jó néhány feladatod, mielőtt a csillámporos karácsony szívet melengető ajándékaival babrálhatnál. Elsősorban az, hogy addig is túléld a monoton hétköznapok zaját, másodsorban pedig az ajándékvásárlást. Bizony! Merthogy neked is meg kellene lepned a szeretteidet tuti cuccokkal. Na ugye, hogy mindjárt nehezebb a helyzet. De mondunk valamit: ne keseredj el, ugyanis van egy ajándékkategória, amelyet lehet, hogy egy ideje nem használtál. Ez pedig nem más, mint a nagyon vágyott konyhai gépek sora.

 

 

Jó, lehet hogy első körben zsigerből azt gondolod, hogy nem ildomos konyhai gépet ajándékozni, főleg nőknek nem a – tényleg végtelenül fontos – egyenjogúság miatt, mert ezzel azt is sugallhatnád, hogy egy nőnek konyhában a helye. Na már most:

1. Te nem akarod ezt sugallni, miért is tennéd?

2. Ha anyukád vagy a tesód évek óta vágyik egy profi aszalógépre, de sajnálja magától, van jobb alkalom a karácsonyi ajándékozásnál arra, hogy meglepd vele, tudván, hogy mennyire örülne neki?

Szóval a lényeg, figyeld, faggasd szeretteidet, és ha jelét érzékeled annak, hogy bizony bármelyikük is vágyakozik valamilyen konyhai gép után, ne vessen vissza a felemelkedés szele. Az ugyanis ebben az esetben nem jó helyen fújdogál. Vagy mi van akkor, ha apád vagy a férjed önjelölt séf, és hétvégente ki sem lehet robbantani a konyhából? Ne mondd, hogy nem lopnád be magad a szívébe azzal a minigrillel, amellyel mindig csak szemezgetett, de nem akart rá költeni? Mondunk még valamit: az is lehetséges, hogy te magad vágysz egy gyümölcscentrifugára vagy egy multifunkciós főzőedényre – hát ne tartsd magadban! A környezeted is hálás lesz a segítségért, meglásd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top