Gasztro

A grapefruitos panna cotta mindenkit elvarázsol

Ha egyszerű, de mennyei édességre vágysz, megtaláltad!

Nincs is jobb választás egy fáradt nap után lezuttyanni a kanapéra, és egy finom édesség mellett lazítani. A grapefruitos panna cotta tökéletes választás lehet, hiszen minimális munkával maximális élvezetet szerezhetsz magadnak. 

Hozzávalók

6 grapefruit

2 teáskanál zselatinpor

300 gramm tejszín

¼ teáskanál só

65 gramm és 2 evőkanál cukor, kettéválasztva

1 hosszában félbevágott vaníliabab

Forrás: LIZ ANDREW

Rendezz el hat sütőedényt egy sütőlapon. Vágj félbe 5 grapefruitot, és facsard a levüket egy tálba. Szórd bele a zselatinport, és hagyd 5-10 percig állni, míg meg nem puhul. Melegítsd fel a grapefruitlé-keveréket közepes hőmérsékleten, és addig keverd, míg a zselatin fel nem oldódik, ez kb. 3 perc. Vedd le a tűzről, és tedd félre az edényt. Egy kis serpenyőben öntsd bele a tejszínt, a sót, 65 gramm cukrot és a vanília egyik felét, majd közepes lángon főzd. Keverd meg néha, amíg a cukor fel nem oldódik, vagyis körülbelül 5 percig. Ha kész, vedd le a tűzről, és dobd ki belőle a vaníliahüvelyt. Fokozatosan keverd bele a grapefruit-zselatin keveréket a krémbe. 

Óvatosan öntsd a keveréket a tálalóedényekbe, majd tedd be őket a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyd ott, de ha nem sürgős, akár egy éjszakára is bent hagyhatod. Tálalás előtt vágd fel a maradék grapefuitot. Egy közepes serpenyőben keverd össze a grapefruitszeleteket, a kifacsart levet, 2 evőkanál cukrot és a fennmaradó vaníliabab felét. Közepes lángon melegítsd meg, és addig kevergesd, amíg a cukor fel nem oldódik és kicsit meg nem vastagszik. Ha kész, dobd ki a vaníliát. A kész panna cottákat díszítsd friss grapefruitszeletekkel és a sziruppal. 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top