Gasztro

Megkóstolnád a hupikék tésztát? Hát a zöld-lilát?

Egy amerikai anyuka finnyás kisfia miatt adta a fejét kísérletezgetésre, ma pedig már ő a világ első számú nagyhatalma, ha színes tésztákról van szó.

Linda Miller Nicholsonnak megoldást kellett találnia, mivel a fia nem volt hajlandó akármit megenni. A kreatív anyuka ezért úgy döntött, a hétköznapi tésztaételeket fogja feldobni egy kis trükközéssel.

„Rájöttem, hogy mindenféle zöldséggel és fűszerrel elképesztően színes tésztákat tudok csinálni” – mondta a Mashable-nek adott nyilatkozatában.

Linda többek között olyan, az élelmiszeriparban is alkalmazott természetes színezőanyagokat használ a színes tészták előállításához, mint a céklalé, de bizonyos színek kikeveréséhez például aktív szenet is bevetett.

Rolling into Saturday like... 💓= dragonfruit 💜= sweet potato. #gnocchi #whpseasons #fallfood

A post shared by Linda Miller Nicholson (@saltyseattle) on

Ez azonban még csak a kezdet, az így elkészült alapanyagok felhasználásával ugyanis sok mindent készít, a szivárványszínű tagliatellétől a különböző mintákkal ellátott ravioliig bezárólag.

Ha pedig valakinek nem elég a színes étel, Linda különböző mintákat is képes belevarázsolni a tésztáiba a pöttyöstől a csíkoson át a skót kockásig.

Egy ilyen színes ebédre mi is bármikor beneveznénk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top