Gasztro

Mennyei paradicsomleves grillezett sajtos cipóban

Egy meleg leves mindig jól esik a hideg napokon.

Ha nincs kedved a nagy főzőcskézéshez, de valami meleget ennél, mutatjuk egy grillezett sajtos cipóban tálalt paradicsomleves receptjét. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom!

Hozzávalók (4 főre)

1 ek. extra szűz olívaolaj

1 kockára vágott édes hagyma

2 gerezd darált fokhagyma

1 konzerv (800 gramm) szilva paradicsom

4,5-5 dl tyúkhúsleves

1 babérlevél

kóser só és frissen őrölt fekete bors

petrezselyem a tálaláshoz

A cipó tálhoz

4 cipó 

6 ek. vaj

16 szelet amerikai sajt

Forrás: LIZ ANDREW

Egy közepes fazékban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, és párold körülbelül 5 percig, amíg áttetsző nem lesz. Tedd mellé a fokhagymát, és párold meg azt is addig, míg már érzed az illatát. Közben keverd össze a paradicsomokat és a levest is, amibe szeleteld bele a babérlevelet, végül sózd és borsozd meg. Lassú tűzön, 20-25 percig főzd a levest. 

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Vágd le a cipók tetejét, majd kend meg a belsejüket fél-fél evőkanál vajjal és béleld ki mindegyiket 3-3 szelet sajttal. Ha kész, tedd át őket a tepsire. A félretett cipótetőket kend meg egy evőkanálnyi vajjal, és tegyél rájuk 1-1 szelet sajtot. Tedd be őket egy serpenyőbe és közepes lángon süsd meg őket, oldalanként 4-4 percig vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Rakd ezeket is a cipók mellé a tepsire, és körülbelül négy percig süssük még őket. Végül öntsd át a levest a cipókba, és ízlés szerint díszítsd őket petrezselyemmel.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top