Gasztro

Bezárták az állatokkal teli budapesti kávézót

Elég volt egy újságcikk, és a hatóságok rögtön ellenőrizték a budapesti állatos kávézót. A higiéniai és állatvédelmi hiányosságok miatt felfüggesztették a hely működését.

A budai ExZOOtic kávézóban tapasztalt szörnyű körülményekről, koszról és rosszul tartott állatokról írt szerdán a hvg.hu.  A cikk szerint a hűtőben és fagyasztóládákban együtt tárolják az embereknek szánt ételeket – reszelt sajtot, hamburgerhúst – az állatoknak szánt eledellel, így a kígyóknak fenntartott mirelit patkány- és egértetemekkel.

Emellett a beteg állatok nem kapnak megfelelő kezelést – írja a cikk –, pedig sokan közülük rászorulnának: a kenguru véreset pisilt, a leguán bőrbeteg, és nagyon fázik, mert nem tartják folyamatosan a szükséges infralámpa alatt.

Ennyi elég is volt a a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztályának egy átfogó ellenőrzésre. A hvg.hu újabb cikkéből kiderül, hogy a helyszíni ellenőrzés során olyan hiányosságokat tártak fel, amelyek miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését. A hiányosságok pótlására határidőt adtak, a kávézó kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.

Szakállas agáma (Forrás: ExZootic Cafe – FB)

A hatósági állatorvosok mellett az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is részt vettek a vizsgálaton. „Az állatok további bemutatásához feltételeket szabtak; például egyes terráriumokban egymással versengő fajokat tároltak, melyeket szét kell választani, a terráriumokat zárhatóvá kell tenni” – közölték.

A tulajdonos ugyan tagadta, hogy az állatok rossz bőrben lennének, de ezt a hatóság döntése cáfolja, mint írják, az üzemeltetőnek „el kell távolítani a beteg állatokat”. Ugyancsak el kell távolítani a „harapós” malacot az ügyféltérből – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top