Gasztro

Retró süti, amit még ma is imádunk

Ebből bármennyit meg bírtunk enni. A nagymama nem tudott belőle annyit sütni, hogy ne fogyjon el. Egyik kedvenc retró sütink, amit a mai napig bármikor szívesen sütünk.

Mostanában már annyiféle piskótatekercs-recepttel lehet találkozni, hogy szinte minden napra juthat egy speciális ízesítés, de mi még mindig erre a retró, klasszikus baracklekváros piskótára esküszünk!

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • lekvár

Előmelegítjük a sütőt közepes lángon. A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és gépi habverővel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral szintén a gépi habverővel krémesítjük (3-4 perc). Apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük. Kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. Konyharuhára borítjuk a tésztát, megkenjük a lekvárral (vagy más krémmel), és a konyharuha segítségével felgörgetjük.

 A tetejét porcukorral meghinthetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top