Gasztro

Imádni fogod: a legrémisztőbb halloween puding

Halloween az egyik leglátványosabb időszak, főleg mióta az angolszász hagyományok hozzánk is begyűrűztek. Ijesztő jelmezek, vérfagyasztó sminkek, vicces lakásdekorációk és persze finomabbnál finomabb halloween sütik.

Készíthetnénk a halloween buliba akármilyen jól bevált, egyszerű süteményt vagy harapnivalót, de miért is ne próbálkozzunk meg valami igazán vicces, meghökkentő és ijesztő halloween süteménnyel. Persze vicces ne azért legyen, mert felismerhetetlen, hogy mi is akart kisülni belőle!

Szuper halloween sütemények könnyedén

Az ember persze hajlamos rágörcsölni a halloween sütikre, hiszen a világháló kedvenc és felkapott témái ilyenkor a szörnyűségesen elrontott halloween sütikről készült képsorozatok. És valljuk be őszintén, kevés viccesebb látvány van, mint egy elrontott édesség, ami ahelyett, hogy rémisztő lenne, inkább csak szimplán nevetséges. Ezt az őrületesen finom tökös pudingot viszont garantáltan bárki el tudja készíteni. Elronthatatlan.

Halloweeni tökös puding hozzávalói 6 adaghoz:

  • 60 dkg sütőtök
  • 12 dkg cukor
  • 6 dl meleg tej
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet fahéj
  • 6 dkg étcsokoládé
  • csipet só
  • 6 átlátszó müzlis tányér
  • 1 fekete színű alkoholos filctoll

A halloweeni tökös puding elkészítése

  1. A tököt meghámozzuk, 1 cm-es kockákra felvágjuk, és forrásban lévő vízben puhára főzzük (minimum 10 perc). Ha kész, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A puhára főtt tököt fél deci meleg tejjel krémes állagúra pürésítjük.
  3. Közben a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kukoricakeményítőt. Apránként hozzáadjuk a tej maradékát, mindig alaposan kikeverve, nehogy csomós legyen.
  4. Ha kész, jöhet hozzá a tökpüré, a cukor és a fahéj is, majd az egészet tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük tovább. Egy kézi habverővel állandó kevergetés mellett, lassú tűzön addig melegítjük, míg egészen sűrű állagú nem lesz.
  5. A tűzhelyről levéve hagyjuk kihűlni, és közben kevergessük meg párszor.
  6. Az átlátszó edényekre rajzoljunk halloweeni arcokat kívülről az alkoholos filctoll segítségével (pl. Rosszcsont Jack).
  7. A már meghűlt pudingot merjük ki a megrajzolt edényekbe, fedjük le őket fóliával és tegyük a hűtőszekrénybe, legalább 2 órára.
  8. Tálalás előtt burgonyahámozóval készítsünk csokiforgácsokat az étcsokoládéból, és szórjuk a puding tetejére.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top