Gasztro

Így készíts egyszerűen macaront halloweenra!

A francia konyha legremekebb darabja a macaron, amit annyian imádunk, de mindig halogatjuk az alkalmat, hogy otthon is elkészítsük. Legyen ma ez a nap! Idén halloweenkor készítsünk narancssárga finomságokat. Most egy igazán könnyedén elkészíthető macaronreceptet mutatunk.

A macaronról szeretik azt terjeszteni, hogy otthoni körülmények között szinte kivitelezhetetlen. Tény, hogy sok odafigyelést és pontos mérlegelést igényel az elkészítése, de korántsem lehetetlen küldetés a macaronrecept megvalósítása.

Macaront halloweenra

Az eredetileg francia macaronok már semmilyen buliból nem hiányozhatnak, így halloweenkor se feledkezzünk meg róluk, fantasztikusan fino és vicces halloweeni édesség kerekedhet belőlük. Ha sütőtökös krémmel készítjük, még inkább kapcsolódhat az október végi ünnephez. Ez a halloweeni macaron recept, azért is aktuális mivel mandulalisztból készül, így a gluténmentes diétát tartók is bátran megkóstolhatják.

Halloweeni macaron hozzávalói

40 macaron elkészítéséhez

  • 20 dkg őrölt mandula
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg tojásfehérje
  • 20 dkf kristálycukor
  • 5 dkg víz
  • narancssárga ételfesték
  • 20 dkg sütőtök
  • 10 száraz amaretti keksz
  • 4 ek. méz
  • 6 dkg fehércsokoládé
  • 3 zselatinlap
  • fekete vagy barna dekor toll

A halloweeni macaron elkészítése

  • A mandulalisztet és a porcukrot szitáljuk egy nagyobb keverőedénybe. Adjuk hozzá a tojásfehérje felét és pár csepp narancssárga ételfestéket.
  • A tojásfehérje másik felét verjük fel kemény habbá. Közben pedig egy kisebb edényben, olvasszuk fel, és forraljuk össze a kristálycukrot a vízzel. Amikor felforrt, vegyük le a főzőlapról, és keverjük a felvert tojáshabhoz. Keverjük addig lendületesen, míg egy fényes habot nem kapunk, majd óvatosan adjuk a mandulalisztes keverékhez.
  • A masszát tegyük egy sima csöves nyomózsákba és nyomjunk belőle egyenlő nagyságú, ki kupacokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk így 20 percet pihenni, majd a 150 fokra előmelegített sütőben süssük további 20 percet.
  • Közben kevés forró vízbe oldjuk fel a zselatinlapokat, és főzzük puhára a kockára vágott sütőtököt, majd egy késes aprítóban daráljuk össze pár csepp vízzel és az amaretti kekszekkel. Keverjük össze alaposan a kekszes tököt, a vízben oldott zselatint, a mézet és az olvasztott csokit, és tegyük legalább egy órára a hűtőszekrénybe.
  • Ha megfelelő állagú a krém, kenhetjük is a macaronokra, tapasszuk össze őket.
    A fekete vagy barna színű dekortollal rajzoljunk arcot a halloweeni macaronoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top