Gasztro

Ezt a retrósütit még ma is imádjuk: kókuszkocka, a régi kedvenc

Hétvége a nagyinál, megettük a húslevest (répával együtt, hogy a fütyülés is menjen), túl voltunk a rántott húson is, és akkor még az asztalra került egy nagy tányér kókuszkocka. Ma ezt a retrókedvencet sütjük újra, amit még a legfinomabb sajttorta sem tud letaszítani a trónról.

A kedvenc retróédességek között 3 kókuszos is van: a szuper egyszerű kókuszgolyó, a megunhatatlan kókusztekercs és az isteni finom kókuszkocka. A hétvégén ráérünk, így most a kókuszkockát sütjük meg, de előbb-utóbb a többiek is sorra fognak kerülni. 

Hozzávalók a retrókókuszkockához:

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. méz
  • 6 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2-3 dl tej

A krémhez:

  • 25 dkg porcukor
  • 3 ek. rum
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,5-2 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tészta:

A vajat, a porcukrot, az egész tojást és a mézet habosra keverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a 2-3 dl tejet (attól függően, hogy a liszt mennyit vesz fel). A masszát alaposan kizsírozott, lisztezett tepsiben sütöm.

Szósz:

A csokiszószhoz a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tejet és a rumot kis lábasban megmelegítem, és ebbe mártom a kis kockákra vágott (ünnepi alkalmakra készítheted csillag vagy hold formával is) sütit, majd a kókuszban megforgatom.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top