nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Sütőtökös-sajttortás minipiték

Sütőtökös-sajttortás minipiték

Készítsd el ezeket a mennyei apró pitéket, amelyek az ősz legnagyobb slágerét, a sütőtököt ötvözik az örök kedvenc sajttortával!
NLCafé
f Ajánlom

Az őszi desszertek slágere egyértelműen a sütőtök, szóval érdemes rendesen kihasználni a szezont, és előrukkolni néhány izgalmas, fűszeres édességgel. A sajttorta örök kedvenc, ráadásul az alábbi receptben még pitébe is „csomagolják” ezt a rengeteg fantasztikus ízt. De aggodalomra semmi ok, egyáltalán nem bonyolult a dolog!

Hozzávalók:

  • előrecsomagolt pitetészta
  • 220 gramm krémsajt
  • 1/2 csésze sütőtökpüré
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál morzsolt grahamkeksz
  • 1/2 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 tojás felverve

A mázhoz:

  • 1/2 csésze porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1/4 teáskanál mézeskalácsfűszer

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a a krémsajtot, a sütőtököt, a barna cukrot, a juharszirupot és a morzsolt grahamkekszet, adjuk hozzá a fűszerkeveréket is.
  3. A kinyújtott pitetésztából vágjunk kis köröket (ha van olyan kiszúrónk, sütőtököket), és rendezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsin.
  4. Tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket a tészták közepére, majd fedjük be őket még egy kiszúrt tésztakörrel. Villával zárjuk le a két tésztaréteg találkozását.
  5. Kenjük meg a süteményeket a felvert tojással, 25 perc alatt süssük aranybarnára őket.
  6. Egy másik csészében keverjük össze a porcukrot és a fűszerkeveréket, adjuk hozzá fokozatosan a tejet, keverjünk szirupot belőle.
  7. A kihűlt süteményeket locsoljuk meg a cukros sziruppal. 

Tasty

Megosztás Facebookon