Gasztro

Ezt a bögrés sütit ki kell próbálnod!

Egyszerű, gyors sütit hoztunk mára, amit még akár este is össze lehet állítani. Nem lehet elrontani, csak egy hibát véthetünk az elkészítésekor: ha kis adagot készítünk belőle!

Hozzávalók:

  • ½ bögre darált mák
  • 2/3 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál mascarpone krémsajt
  • 2 bögre liszt (kb. 300 g)
  • fél kk. sütőpor
  • fél kk. szódabikarbóna
  • egy citrom reszelt héja és a felének a leve

Egy 25 centi hosszú püspökkenyérformát készíts elő: kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Szórd a mákot a tejbe, és kevergesd el. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a sütőporral és a citrom reszelt héjával.

Gépi habverővel krémesítsd össze a tojásokat a cukorral. Öntsd fel a mákos tejjel. Forgasd át fakanállal, majd szórd bele a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, csepegtess bele egy kevés citromlevet, és add hozzá a mascarponét.

Öntsd a mákos masszát az előkészített sütőformába.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 35-40 percig. 

Ízlés szerint a tetejét bevonhatod mázzal vagy megszórhatod porcukorral. Gyümölccsel kínáld.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top