nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Serpenyős pizza spenóttal és articsókával

Serpenyős pizza spenóttal és articsókával

Gondoltad volna, hogy a pizza készülhet serpenyőben is? Most egy pofonegyszerű vega változatot mutatunk!
NLCafé
f Ajánlom

Sokan azért nem állnak neki az otthoni pizzasütésnek, mert bonyolult, időigényes folyamatnak tartják. Ez egyébként amúgy sem igaz, de még egyszerűbbé tehetjük a dolgot, ha az alábbi serpenyős verziót készítjük el! Most spenóttal és articsókával mutatjuk, de variáljuk bátran a feltéteket!

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss pizzatészta (például Tante Fanny)
  • 2/3 csésze ricotta sajt
  • 2/3 csésze reszelt mozzarella
  • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk. olívaolaj
  • só és bors
  • 2 csésze friss bébispenót
  • 1 üveg/konzerv articsókaszív
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Tegyünk egy fém serpenyőt üresen a sütőbe, majd melegítsük fel a sütőt 250 fokra. Hagyjuk benne állni 10 percig.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarellát, a fokhagymát és az olajat, ízesítsük sóval és borssal! 
  3. Lisztezett felületen nyújtsunk akkora kört a pizzatésztából, ami passzol majd a serpenyőnkbe! Vegyük ki a forró serpenyőt és óvatosan kenjük ki egy kis olajjal! Tegyük a tésztát a serpenyőbe, majd tegyük vissza az egészet a sütőbe 2-3 percre.
  4. A tésztát kenjük meg a sajos krémmel, halmozzuk rá az articsókát és tegyük vissza a sütőbe 5 percre. Közben egy serpenyőben fonnyasszuk meg kicsit a spenótot.
  5. Vegyük ki a pizzát és adjuk hozzá a spenótot is, majd tegyük vissza 7-10 percre! Parmezánnal megszórva tálaljuk!

SeasonsAndSuppers

Megosztás Facebookon