Gasztro

Hallucinogén, mérgező növény került az olasz Bonduelle spenótjába

Egy négytagú milánói családot kellett ételmérgezés miatt kórházba szállítani, miután ettek a Bonduelle spenótjából. A fagyasztott termékbe ugyanis mandragóra, egy hallucinogén és mérgező növény került.

A szeptember 30-i eset után a Bonduelle visszahívta az üzletekből a mélyhűtött spenótokat. 

A termékbe a helyi egészségügyi hatóság vizsgálata szerint a mandragóra (más néven szerencsegyökér) nevű növény mérgező, hallucinogén hatású levelei kerülhettek, mivel a mandragóra képes a termőföldeken megfertőzni a zöldségeket – írja a hvg.hu olasz forrásokra hivatkozva. A Bonduelle közleménye szerint azonban a mérgező levelek jelenléte nem bizonyított, a visszahívást megelőző intézkedésként rendelték el.

A 750 grammos, Millefoglie nevű mélyhűtött spenótot a spanyolországi Navarra városban gyártják. A négytagú család a spenót elfogyasztása után mentális zavart és amnéziás tüneteket tapasztalt. Az Olaszországban forgalmazott, majd visszahívott spenót gyártási számát a biztonság kedvéért közli a magyar lap is: 15986504-7222 45M63 08:29. A termék lejárati dátuma 2019 augusztus. Az említett gyártási számú termékeket senki ne fogyassza el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top