Gasztro

Elfogták a mérgezett bébiételekkel zsaroló férfit

Több millió eurót követelt áruházláncoktól, a gyanúsított férfi egyelőre tagad.

Elfogták a német rendőrök a németországi mérgezős zsarolás gyanúsítottját. Az elkövető több millió eurót követelt áruházláncoktól, azzal fenyegetőzve, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A férfit a Tübingen közelében fekvő Ofterdingenben vették őrizetbe lakossági bejelentés alapján. Az ügyészség még szombaton kérvényezte az 55 éves német gyanúsított előzetes letartóztatását. A férfi egyelőre nem tett vallomást, és még zajlik DNS-ének azonosítása.

Az ügyben a rendőrség szeptember közepe óta nyomoz, amikor is valaki levelet írt a hatóságnak, a fogyasztóvédelemnek és több németországi áruházláncnak, hogy több mint 10 millió eurót követel, máskülönben mérgezett élelmiszert fog elhelyezni különböző áruházakban.

Ez a férfi helyezett el mérgezett bébiételeket a boltokban (Fotó: Polizei Baden-Württemberg)

Hogy megmutassa, nem viccel, a férfi figyelmeztette a hatóságokat, hogy öt üveg mérgezett bébiétel már egy friedrichshafeni áruház polcain van. A rendőrök közzétették a héten a bolt biztonsági kamerájának felvételét, amelyen az látható, ahogy az akkor még nem azonosított gyanúsított üvegeket helyez el egy friedrichshafeni áruházban a bébiételek között. Az öt üveg nem sokkal később meglett, és kiderült: fagyálló folyadéknak használt etilénglikollal megmérgezett bébiétel volt bennük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top