Gasztro

Ezek a legnagyobb bunkóságok egy étteremben, top séfek szerint

Agyonfűszerezés és rinyálás a ketchupért, késés és bekamuzott ételallergia – ezekkel lehet kiborítani a menő séfeket.

Tök mindegy, hogy puccos vagy ha nem annyira puccos étterembe járunk, vannak bizonyos szabályok, amiket illik betartani. Ha pedig mégsem tesszük, akkor azzal gyakran nemcsak a séfet, de akár az étkezés szentségét is megsérthetjük!

Helena Poulakka, Aster (London)

„Tabascót kérni egy fine dining étteremben. Istenkáromlás.”

Richard Bainbridge, Beneditcs (Norwich)

„A legrosszabb, amit egy vendég tehet, ha elkezdi sózni és borsozni az ételét, mikor még meg sem kóstolta. A fűszerezésben persze mindenkinek más az ízlése, de azért adhatna egy esélyt az ételnek.”

Ani Arora, Nirvana Kitchen (London)

„Nagyon idegesít, ha valaki késik a foglalásához képest. Az is, mikor valaki rendel valamit, majd visszaküldi, hogy nem ízlett neki, de közben már megette a felét.”

Paul Wedgwood, Wedgwood (Edinburgh)

„Utálom, mikor valaki előre idetelefonál, hogy értesítsen minket az életveszélyes ételallergiáiról, aztán desszertnek tejkaramellás tortácskát rendel, merthogy ‘egy kicsi nem fog megártani’.”

Daniel Fletcher, Fenchurch (London)

„Mikor bunkók a személyzettel. Én nagyon tisztelem a kollégáimat, és rossz látni, hogy ilyen viselkedést kell eltűrniük.”

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top