Gasztro

Gondoltál már arra, hogy vegán csokis-avokádós banánkenyeret készíts a hétvégén?

Itt a hétvége, miért ne sütnél valami elképesztően finomat?

Végre van idő kicsit pihenni, rendbe rakni a lakást, és sütni valami finomat a családnak vagy éppen magadnak. A következőkben egy könnyen elkészíthető, csokis-avokádós banánkenyér receptet mutatunk, amivel nem kell hosszan bíbelődnöd, viszont hálás lesz érte mindenki.

Hozzávalók

2 ek. lenmagliszt

1/4 csésze forró vizet
1 csésze gluténmentes liszt
1/2 csésze gluténmentes zab
1/2 csésze kakaópor
1 tk. sütőpor
1/2 tk. só
1/2 tk. fahéj
3 érett banán
1 érett avokádó
1 csésze kókuszcukor
1 tk. vaníliakivonat
3/4 csésze vegán csokoládé

Forrás: Popsugar

Melegítsd elő a sütőt 170-180 fokra, majd áztassuk forró vízbe a lenmaglisztet és tegyük félre. Tegyük a lisztet, a zabot, a kakaóport, a sütőport, a sót és a fahéjat és keverjük össze. Helyezzük a banánt, az avokádót, a kókuszcukrot és a vaníliát egy aprítóba, és pürésre dolgozzuk el. Ehhez nem feltétlenül szükséges aprító, botmixerrel is meg lehet csinálni. Adjuk hozzájuk a „nedves” hozzávalókat, és alaposan keverjünk össze mindent. Végül szórjuk meg az egész masszát feldarabolt csokival, amit akár bele is keverhetünk a tésztába, hogy mindenhova jusson, és süssük 60-70 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni, és csak utána ugorjunk rá.

A recept elkészítése itt látható videón is: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top