nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Itt a gombaszezon, sok lett a dolguk a mentőknek

Itt a gombaszezon, sok lett a dolguk a mentőknek

Figyelmeztetést volt kénytelen kiadni az Országos Mentőszolgálat a vadon termő gombák miatt, mert az elmúlt napokban tömegesen kellett kórházba szállítani embereket mérgezési tünetekkel, miután ellenőrizetlen gombából készült ételt ettek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Robbanásszerűen indult az idei gombaszezon a hazai erdőkben, köszönhetően a közelmúlt csapadékos időjárásának. Az Országos Mentőszolgálat levonta az elmúlt napok keserű tapasztalatait, és figyelmeztetést adott ki a vadon termő gombákkal kapcsolatban.

A gomba finom és egészséges táplálék lehet, de ha elmulasztjuk a szükséges óvintézkedéseket, könnyen válhatunk gombamérgezés áldozatává is

 – írja figyelmeztetésében a mentőszolgálat, nem alaptalanul: az elmúlt napokban 8 embert kellett hányás és hasi görcsökkel járó tünetek miatt kórházba szállítani, mert egy ismerőstől kapott, ellenőrizetlen gombából készített ételből ettek.

Fontos, hogy a kirándulók, erdőjárók az összegyűjtött gombát minden esetben vizsgáltassák be a gombához értő szakemberrel, még akkor is, ha gyakorlottnak érzik magunkat a gombák felismerésében.

Megosztás Facebookon