Gasztro

Nem kapott gluténmentes menüt a gyerek a menzán, mert az önkormányzat szerint drága

Csak messziről lehetne a lisztérzékeny óvodás gyereknek megfelelő ételt szállítani, ami az önkormányzat szerint irreálisan drága lenne. Így nem kapott megfelelő ételt.

Egyetlen fenntartó sem dönthet úgy, hogy az óvodába, iskolába járó ételallergiás gyerekek étkezését a szüleiknek kell megoldania – erre jutott legutóbbi jelentésében az alapvető jogok biztosa. Székely Lászlót egy lisztérzékeny, egész életében gluténmentes étrendre szoruló gyerek szülei keresték meg.

A Népszava szerint a szülők kérték az önkormányzattól, hogy oldja meg a gyerek közétkeztetését. Az önkormányzat viszont arra hivatkozva utasította el a kérést, hogy csak messziről, 44 kilométerről lehetne a megfelelő ételt szállítani az óvodába. A költségek viszont szerintük irreálisan magasak lennének.

Az ombudsman szerint akkor is megfelelő ételt kell biztosítani, ha az a szállítás miatt többe kerül. Megjegyzi azt is, hogy a speciális közétkeztetés finanszírozásának rendszerszintű problémái vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top