Gasztro

Lecsapott a rendőrség a helyre, ahol 170 ezerbe kerül két üveg pezsgő

Százhetvenezer forintos számlát kapott két rövidital és két üveg pezsgő elfogyasztása után egy japán turista egy Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyen. A rendőrség épp akkor csapott le, amikor a vendéget egy bankautomatához kisérték a hely alkalmazottai.

Valószínűleg sosem lesz vége a gyanútlan turisták lehúzásának, hiába bukik le egyre több budapesti vendéglátóhely azzal, hogy irreálisan magas összegről állít ki számlát külföldi turistáknak néhány rövidital elfogyasztása után.

Tegnap éjjel előzetes felderítőmunka eredményeként csaptak le az V.  kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy V. kerületi szórakozóhelyre, ahol épp egy japán turistának kellett volna kiegyenlítenie egy 170 ezer forintos számlát, amit két rövidital és két üveg pezsgő elfogyasztása után kapott. A rendőrök akkor érték tetten az alkalmazottakat, amikor áldozatukat az utcán lévő bankautomatához kísérték az összeg levétele és átadása miatt. 

Így csaptak le a rendőrök az V. kerületben

A nyomozók kiderítették, hogy az elmúlt másfél évben 13 turistát húztak le a József Nádor téri szórakozóhelyen működő bűnszövetség tagjai, akik legalább egymillió forint pluszbevételre tettek szert a túlszámlázással.

A gyanútlan külföldieket a szórakozóhely alkalmazásában álló nők az utcán szólították le, majd a közös italozás végén akár 150 ezer forintos számlát is kaphattak két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért.

A belvárosi rendőrök négy személyt, a hely tulajdonosát és három alkalmazottját elfogták, és előállították az V. kerületi rendőrkapitányságon, ahol csalás mellett más bűncselekmények miatt is gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top