Gasztro

Isteni és egészséges őszindító sütemény: mogyorós cukkinikenyér

Egyszerű, egészséges és nagyon finom: több ok nem is kell, hogy miért süsd meg ezt a mennyei mogyorós cukkinikenyeret!

Minden rosszban van valami jó. Az őszben például az, hogy véget ér a kánikula és végre bekapcsolhatjuk a sütőt. Azaz, jöhetnek a lélekmelengető sütemények! Most is egy ilyen következik, ráadásul szuperegészséges kiadásban. 

Mogyorós cukkinikenyér

Hozzávalók (2 kenyérformához):

  • 3 tojás
  • 1 és 3/4 csésze cukor
  • 3/4 csésze mogyoró vagy repceolaj
  • 3 csésze reszelt cukkini
  • 2,5 tk. vaníliakivonat
  • 3 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 3 tk. fahéj
  • 1 csésze megpucolt, pörkölt törökmogyoró

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Vékonyan vajazd ki a kenyérformákat.
  2. Lazán verd fel a tojásokat, majd keverd hozzájuk a cukrot. Ezután add hozzá az olajat, a cukkinit és a vaníliát. Alaposan keverd össze.
  3. Jöhetnek a száraz hozzávalók: a liszt,a só, a szódabikarbóna, a sütőpor és a fahéj. 2-3 adagban keverd a tojásos mixhez, majd keverd hozzá a mogyoró felét is.
  4. Öntsd a tésztát a kenyérformába, és szórd a maradék mogyorót a tetejére! 40-60 percig süsd. Akkor jó, ha egy fogpálcika szárazon jön ki a közepéből. Hagyd pár percet hűlni, és kínáld melegen vagy hidegen. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top