Gasztro

Sült alma fűszeres zabkásával töltve

Próbáljátok ki ezt a könnyed, egészséges desszertet!

Ha amúgy is készítenénk magunknak zabkását, különösen jó ötlet lehet ez a könnyű, almába töltött desszert, de akkor is megéri belevágni, ha teljesen nulláról kezdjük a főzést.A fűszerektől és a sült alma édes, karamelles ízétől igazi őszi hangulatba kerülünk mi is, ráadásul könnyed, egészséges desszertről van szó. Arra is szuper, hogy megszerettessük a kicsikkel a zabkását!

Sült alma fűszeres zabkásával töltveHozzávalók:

  • 10 alma
  • 1/2 citrom leve
    A zabkásához:
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze természetes almalé
  • 1 és fél csésze víz
  • 2 evőkanál finomra vágott mandula
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál kardamom
  • 3 evőkanál vaj
  • egy csipet só
    A tálaláshoz:
  • 1 csésze zsíros görög joghurt
  • gyömbéres méz (frissen reszelt gyömbért főzzünk össze mézzel alacsony hőfokon)

Elkészítés:

  1. Az almáknak vágjuk le a tetejét, szedjük ki a magházat és óvatosan kaparjuk ki a gyümölcshúst. A maradék gyümölcsöt bekeverhetjük később a zabkásába. 
  2. A zabkása hozzávalóit a vaj kivételével főzzük össze, várjuk meg, míg a zab megpuhul. A végén keverjük bele a vajat is. Ha akarjuk, adjuk hozzá az előzőleg kikapart almát.
  3. A kész zabkását töltsük vissza az almákba, szórjuk meg egy kis extra fahéjjal és mandulával ízlés szerint.
  4. Az almákat helyezzük egy magas falú tepsibe, öntsünk alájuk 2-3 evőkanál vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük meg az almákat 20-25 perc alatt. Tálaljuk friss görög jughurttal, gyömbéres mézzel!

GreenKitchenStories

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top