Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Így készíts sajttortát tejmentesen!

Kerülöd a tejterméket, de a sajttortára azért ráfajulnál? Itt a megoldás!

Sajttorta tejtermékek nélkül? Igen! Sőt, a vegánok sajttortájában még cukrot sem találsz, valamint a kekszes alapot is magvak helyettesítik. Az eredmény egy isteni, mindenmentes torta, melyet muszáj mielőbb kipróbálnod!

Tejmentes sajttorta

Hozzávalók:

  • fél csésze pekándió
  • fél csésze mandulaliszt
  • 2 szem magozott datolya
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 tk. fahéj
  • egy csipet só
  • 2 csésze nyers kesudió
  • fél csésze zsíros kókusztej
  • 2 ek. friss citromlé
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 1 ek. vanília kivonat
  • fél csésze friss vagy fagyasztott eper

Elkészítés:

  1. A kesudiót öntsd fel vízzel, és 4 órán át hagyd ázni.
  2. A pekándiót, a mandulalisztet, a datolyát, fahéjat, a sót és 2 evőkanálnyi kókuszolajat keverj össze aprítógépben. Addig keverd, míg összeálló masszát nem kapsz, majd ezzel béleld ki egy tortaforma alját.
  3. Csepegtesd le a kesudiót, és tedd aprítógépbe. Aprítsd morzsásra, majd add hozzá a kókusztejet, a citromlevet, a kókuszolajat, a juharszirupot és a vaníliát. 5-7 percen át keverd.
  4. Az így kapott krém 2/3-át oszlasd el a torta alapján. Tedd be 10 percre a mélyhűtőbe, amíg összeállítod az utolsó réteget.
  5. Az utolsó réteghez keverd össze a krém maradékát az eperrel, majd kend a torta tetejére. Végül díszítsd eperszeletekkel, majd hagyd 4 órát dermedni a mélyhűtőben.
  6. Mielőtt felvágnád, adj neki 10 percet szobahőmérsékleten. Jó étvágyat hozzá!

 

buzzfeed

Címlap

top