Gasztro

A tökéletes vega előétel: céklatatár

Ha nem szívesen kóstolnánk meg az eredeti tatár bifszteket, próbáljuk ki ezt a mennyei, sült céklából készült verziót! Nem csak vegáknak...

Nem mindenkinek túl vonzó a nyers húsból készült tatár bifsztek, de készíthetünk hasonlóan mutatós és teljesen vega verziót céklából! Ez a céklatatár ráadásul nemcsak finom és mutatós, de szerencsére elég egyszerűen elkészíthető is, szóval igazán jó ötlet lehet elkészíteni különlegesebb alkalmakra is!

A tökéletes vega előétel: céklatatár 

Hozzávalók:

  • 1 sima és 1 sárga cékla
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 3 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • só és bors
  • 4 nagy tojás
  • 1/4 csésze tejföl
  • 2 evőkanál sózatlan vaj
  • 8 szelet kenyér

Elkészítés:

1. A céklákat locsoljuk meg 1/2-1/2 evőkanál olívaolajjal, csomagoljuk alufóliába, és tegyük a sütőbe 180 fokon 45 percre.

2. Ha a céklák kihűltek, hámozzuk meg őket, és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a kapribogyót is. 

3. Egy kisebb tálkában keverjük össze a dijoni mustárt, a narancs héját és levét, a Worcestershire-szószt és a maradék olívaolajat. Öntsük a céklás keverékre, és forgassuk vele össze alaposan. Sózzuk és borsozzuk a tatárt.

4. A tálaláshoz főzzük meg a tojásokat, majd tegyük a tányérra halmozott céklatatár mellé. A cékla mellé adjunk egy kanál tejfölt és vajjal megkent pirított kenyérszeleteket.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top